Tjedan cjeloživotnog učenja (Varaždin i Zabok)


01/10/2014do05/10/2014

Tjedan cjeloživotnog učenja (Varaždin i Zabok)


Program JAKO – Poludnevna radionica “Prezentacijski, komunikacijski i kolaboracijski alati” u Oroslavju


02/10/2014
16:30do20:30

Znanje kao izvor konkurentske prednosti suočava organizacije s brojnim izazovima. Stvaraju se potrebe za rješenjima koja će olakšati suradnju i komunikaciju među organizacijama i članovima/icama tima što je preduvjet stvaranja, razmjene, širenja i razvoja znanja. Organizacijska suradnja i komunikacija se moraju odvijati neprekidno, bez obzira na vremenske i geografske distance, jer organizacije danas koriste samo oko 20% svog znanja. Jedno od potencijalnih alata modernog doba su svakako kolaboracijski sustavi čiji su temelj vrijednosti upravo komunikacija i organizacijska suradnja. Svi važni poslovni procesi svakog tima kao što su upravljanje zadacima, zakazivanje sastanaka, upravljanje adresarima, dijeljenje i zajedničko uređivanje dokumenata, planiranje projekata, praćenje financija, prijenos znanja, dokumentacija i e-mail komunikacija danas je gotovo nazamisliva bez brojnih (online) kolaboracijskih alata. Ova radionica donijet će vam pregled najraširenijih besplatnih kolaboracijskih alata, upoznati vas se osnovnim funkcijama i prednostima korištenja te dati poticaj da i svoj svakodnevni rad pokušate pojednostaviti, ubrzati i unaprijediti nekim od tih alata.
Radionica će se održati 02.10.2014., od 16:30 do 20:30 u prostorima Gradske knjižnice Oroslavje, Park Vranyczany 1 u Oroslavju. Za radionicu je potrebno donijeti laptop a aukoliko niste u mogućnosti, imamo na raspolaganju 6 računala za rad. Prilikom prijave na radionicu molimo da naglasite da li ćete donijeti laptop. Sve zainteresirane molimo da se prijave putem e-maila zagor@programjako.info (s podacima ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca http://programjako.info najkasnije do 29.09.2014. Sudjelovanje na radionici je besplatno.


Program JAKO – Poludnevna radionica “Prezentacijski, komunikacijski i kolaboracijski alati” u Koprivnici


14/10/2014
16:00do20:00

Program JAKO – Poludnevna radionica “Prezentacijski, komunikacijski i kolaboracijski alati” u Koprivnici


Program JAKO – Poludnevna radionica “Gospodarska djelatnost organizacija civilnoga društva” u Krapini


14/10/2014
16:30do20:30

Program JAKO – Poludnevna radionica “Gospodarska djelatnost organizacija civilnoga društva” u Krapini


PROGRAM JAKO + Grad Ivanec + UZUVRH – Predstavljanje novog Zakona o udrugama


16/10/2014
14:00do16:00

Program JAKO i Grad Ivanec pozivaju Vas na predstavljanje Zakona o udrugama koje će se održati 16. listopada 2014. od 14:00 – 16:00 sati u Gradskoj vijećnici u Ivancu, Trg hrvatskih ivanovaca 9b. Predstavljanje Zakona će se održati u suradnji s Uredom za udruge Vlade Republike Hrvatske. Zakon će predstaviti gđa. Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda. Novim Zakonom o udrugama koji stupa na snagu 1. listopada 2014. jasnije se uređuje osnivanje, djelovanje, pravni položaj, imovina, odgovornost, financiranje, nadzor te prestanak postojanja udruge sa svojstvom pravne osobe kao i upis i prestanak djelovanja stranih udruga u Republici Hrvatskoj. Cilj ovog predstavljanja je da se svim zainteresiranim udrugama s područja Varaždinske županije omogući razumijevanje novog Zakona o udrugama i novine koje donosi. Predstavljanje je zamišljeno kao kraće predavanje uz prostor za postavljanje pitanja, kako bi se što veći broj poglavlja mogao obraditi i približiti svim sudionicima/ama. Sve zainteresirane molimo da se prijave putem e-maila pouvz@programjako.info (s podacima ime i prezime, organizacija i broj mobitela ili telefon) ili prijavnog obrasca dostupnog na www.programjako.info najkasnije do 13.10.2014.


Program JAKO – “Spajalica – matching day” u Varaždinu


23/10/2014

Program JAKO vas poziva na poludnevno okupljanje organizacija civilnog društva i drugih dionika razvoja zajednica koji će se održati 23.10.2014 od 14.00 do 18.00 sati u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždin, Trenkova 44 . Što je “Spajalica”? Spajalica je namijenjena organizacijama civilnog društva i drugim dionicima razvoja zajednica koji traže suradnju ili partnerstvo u razvoju zajedničkih programa i rješavanju problema.
Zamišljena je kao poludnevno okupljanje na kojem će organizacije imati mogućnost upoznati i dogovoriti suradnju i daljnje korake s potencijalnim partnerima / suradnicima iz četiri županije Sjeverozapadne Hrvatske (Krapinsko-zagorska, Koprivničko-križevačka, Varaždinska i Međimurska). Pročitaj ostatak članka


Program JAKO – Tribina “Prostori (su)djelovanja” u Oroslavju


27/10/2014
18:00do20:00

Grad Oroslavje poziva Vas da sudjelujete na javnoj tribini koja će se održati u ponedjeljak 27.10.2014. s početkom u 18 sati u Gradskoj knjižnici Oroslavje.
Grad se prijavio na natječaj Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva – „Prostori (su)djelovanja“, te je ušao u drugi krug.
Na natječaj je zaprimljeno 35 prijava od strane gradova iz Republike Hrvatske, koje su razvrstane u 3 skupine A,B,C. S gradovima koji su u skupini A i B s provođenjem projekta kreće se u 2014. godini, a sa skupinom C u 2015. godini.
Grad Oroslavje nalazi se u skupini B i jedini je grad iz Krapinsko-zagorske županije. Partner na projektu je Udruga mladih Feniks.
Natječaj je bio usmjeren na gradove koji žele sudjelovati u procesu savjetovanja, zajedničkog rada s organizacijama civilnoga društva i građanima na utvrđivanju prostora u gradu koji mogu biti preuređeni u buduće društvene (društveno-kulturne) centre. Svrha natječaja je da gradovi kroz participativan, otvoren proces rasprave s građanima i drugim dionicima razvoja zajednice (udruge, institucije, građanske inicijative, gospodarstvenici itd.) o ideji Društvenog centra kako bi se u kasnijoj fazi pristupilo planiranju i pripremi dokumentacije koja će biti potrebna za dostavu na natječaje kojim će se financirati društveni (društveno-kulturni) centri iz strukturnih fondova Europske unije.
Stoga vas ovim putem pozivamo na zajedničko promišljanje, javnu tribinu, o ideji Društvenog (društveno-kulturnog) centra i općenito razvoja u lokalnoj zajednici. Što je to društveni centar? Zašto nam je on potreban? Kakve sadržaje u njemu trebamo/želimo? Kako možemo doprinijeti razvoju centra?… samo su neka od pitanja koje ćemo raspraviti na tribini.