Program JAKO – Radionica “Kako započeti s mjerenjem društvenog utjecaja neprofitnih programa i projekata?”, Koprivnica


01/06/2017
09:00do13:00

Mnoge neprofitne organizacije generatori su značajnih društvenih promjena. Nažalost, često to ne komuniciraju dovoljno jer zbog ograničenih resursa i kapaciteta ne mjere svoj društveni utjecaj. Iako to žele i zaslužuju.
Proces mjerenja društvenog utjecaja može biti opterećujući i vremenski zahtjevan. Postoje stotine metoda i alata, stotine pristupa, no dovoljna su 3 jednostavna koraka da se krene.
Što i kako saznajte na kratkim radionicama koje će se održati:
– 29. svibnja 2017., od 9 do 13 sati, u Multimedijskoj dvorani ACT Grupe (Dr. Ivana Novaka 38, zgrada Starog Hrasta, 1. kat, Čakovec)
– 1. lipnja 2017. od 9 do 13 sati, u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, u velikoj dvorani Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Podravsko sunce (Hercegovačka bb, 1. kat, Koprivnica).
Radionicu će voditi Teo Petričević – društveni poduzetnik, stručnjak za društvene inovacije i razvoj neprofitnih organizacija.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a troškove pokriva Program JAKO. Prijava za sudjelovanje na radionici je obavezna. Prijave se zaprimaju putem kratkog prijavnog obrasca kojeg možete popuniti ovdje, najkasnije do 25. svibnja. Broj sudionika ograničen je na 25, a iz iste organizacije mogu se prijaviti najviše dvije osobe. Za eventualna dodatna pitanja o radionici možete se obratiti na e-mail infotocka@programjako.info


Program JAKO – Radionica “Razvoj poslovnog modela (društveno)poduzetničkog pothvata”, Varaždin


13/06/2017
09:00do16:00
27/06/2017
09:00do16:00

Poslovni planovi s 50-ak stranica netestiranih pretpostavki ne funkcioniraju i najčešće ih nema smisla pripremati. 9 od 10 novih proizvoda propada, 66% novih poduzeća drastično mijenja plan.
U današnje vrijeme neizvjesnosti potrebna je brzina, učenje, fokus, mjerenje ponašanja kupaca, uključivanje korisnika u razvoj proizvoda, testiranje proizvoda i tržišta te stalne promjene plana sa svrhom nalaženja održivog poslovnog modela.
Poduzeća se moraju izboriti na tržištu nudeći proizvod koji korisnik stvarno treba, a kupac je voljan platiti.
Nakon radionice ćete znati:
– definirati karakteristike i primjere društvenih poduzeća,
– dokumentirati poduzetničku ideju na platnu poslovnog modela (lean canvas),
– primijeniti lean startup metodologiju (razvoj kupaca, fokusiran rad bez rasipanja, razvoj proizvoda),
– sistematski testirati poslovni model.

Radionice će se održati 13. i 27.6. 2017. godine od 9:00 do 16:00 sati u Varaždinu (Graberje 33, I. kat, dvorana za sastanke). Obavezno je sudjelovanje na oba dana radionice.
Radionica je namijenjen pojedincima i timovima s idejom za novim proizvodom ili uslugom koja potencijalno može imati pozitivni utjecaj na društvo ili zajednicu. Radit ćete na svojoj konkretnoj ideji, a nakon treninga će vam biti omogućeno savjetovanje u daljnjem razvoju.
Voditelj treninga je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a troškove pokriva Program JAKO. Prijava za sudjelovanje je obavezna. Prijave se zaprimaju putem kratkog prijavnog obrasca kojeg možete popuniti ovdje, najkasnije do 11. lipnja 2017. Broj sudionika ograničen je na 15, a na radionici mogu sudjelovati i timovi. Za eventualna dodatna pitanja o radionici možete se obratiti na e-mail infotocka@programjako.info .