O programu

 

O PROGRAMU REGIONALNOG RAZVOJA / PROGRAMU JAKO

Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva pokrenula je krajem 2006. godine provođenje Programa regionalnog razvoja i jačanja sposobnosti organizacija civilnog društva na lokalnoj i regionalnoj razini s ciljem da podrži stvaranje učinkovitijeg nevladinog, neprofitnog sektora te aktivnog građanstva u Republici Hrvatskoj. Od 2013. godine program se provodi pod nazivom Program regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj.

Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva kontinuirano financira Program regionalnog razvoja i provodi ga kroz partnerstvo s drugim neprofitnim organizacijama (Regionalnim centrima) osposobljenim i stručnim u području pružanja potpore i usluga za razvoj civilnog društva u Republici Hrvatskoj.

Program JAKO samo je jedan od ukupno 5 programa regionalnog razvoja (JAKO, E-misija, MRRAK, Step, Šalter) koji se provode na području Republike Hrvatske. Program JAKO provodi udruga ACT Grupa na području SZ Hrvatske.

Vizija Programa JAKO je održivi sustav podrške civilnom društvu u SZ Hrvatskoj temeljen na realnim potrebama i resursima.PROGRAM JAKO U 2017. GODINI

Okvirni kalendar aktivnosti Programa JAKO za 2017. godinu možete preuzeti ovdje.

PODRUČJE PROVEDBE PROGRAMA JAKO

Područje provedbe Programa JAKO
Područje provedbe Programa JAKO

O PROVEDBI PROGRAMA

Stvaranje poticajnog okruženja i ujednačavanje regionalnog razvoja civilnoga društva u Republici Hrvatskoj, razvoj aktivnog građanstva i društvenog kapitala u lokalnim zajednicama, temeljni je cilj koji se provedbom Programa regionalnog razvoja civilnoga društva i lokalnih zajednica u Republici Hrvatskoj želi postići.

TKO SU KORISNICI PROGRAMA JAKO?

Program je usmjeren na rad s organizacijama civilnog društva (udruge, građanske inicijative, zaklade, sindikati), lokalnim institucijama i ostalim dionicima u lokalnim zajednicama. Naši korisnici su u najvećem broju udruge, predstavnici udruga i sami građani.

Uz jačanje sposobnosti organizacija civilnog društva i lokalnih zajednica/građana, programom se nastoji uspostaviti kvalitetnija suradnja između javnog sektora, privatnog sektora i organizacija civilnog društva i temelje za što kvalitetniji i bolji razvoj.

USLUGE U SKLOPU PROGRAMA

Usluge Programa JAKO nastale su na temelju svarnih potreba naših korisnika i zajednice te su u potpunosti besplatne za korisnike:

  1. Izobrazba
  2. Savjetovanje
  3. Informiranje

PROVEDBENI TIM

Dora Grkavac (https://hr.linkedin.com/in/doragrkavac)
Sunčana Glavina Petričević (https://hr.linkedin.com/in/suncanagp)
Darko Ciglar (https://hr.linkedin.com/in/darkociglar/)
Stjepan Mikec (https://hr.linkedin.com/in/stjepanmikec)
Igor Roginek (https://hr.linkedin.com/in/igorroginek)

VANJSKI SURADNICI
Teo Petričević (https://hr.linkedin.com/in/teopetricevic)
Vlatka Vincetić (https://hr.linkedin.com/in/vlatkavincetic)
Sandra Magdalenić (https://hr.linkedin.com/in/sandramagdalenic)

KONTAKT

Regionalni centar podrške za Program JAKO:

ACT Grupa, Čakovec
Adresa: Dr. Ivana Novaka 38, 40000 Čakovec
Telefon: 040/390-047
Mobitel: 098/395-714
Telefax: 040/390-048
E-pošta: infotocka@programjako.info